воскресенье, 24 октября 2010 г.

Олімпіади


07.09.2010  № 02-09.3039        
                                                                                            Керівникам органів 
          управління освітою,
          шкіл-інтернатів
                                                                                                                                                                                       
Про  підходи  до проведення шкільних
олімпіад  2010/2011 навчального  року

         Керуючись Державною цільовою програмою роботи з обдарованою молоддю на 2007-2010 роки (постанова Кабінету Міністрів України від 08.08.2007 № 1016), Програмою роботи з обдарованою молоддю Запорізької області  на 2008-2010 роки (рішення 23 сесії Запорізької обласної ради 5 скликання від 07.08.2008 № 13), Положенням про Всеукраїнські  учнівські олімпіади (наказ Міністерства освіти України від 18.08.1998 № 305), рекомендуємо організаційно забезпечити проведення шкільних олімпіад, надавши кожному ЗНЗ регіону диски із завданнями олімпіад (по аналогії з ІІ етапом, тексти до якого надає регіонам області ЗОІППО).
Участь у шкільних олімпіадах беруть учні, які мають підвищені інтелектуальні здібності з одного (двох) предметів, готувались саме до цих олімпіад під керівництвом  учителів (науковців), починаючи з січня поточного року (див. додатки до січневих наказів ЗНЗ), та решта бажаючих школярів.
Якщо олімпіада, наприклад, з креслення проводиться для учнів 9-11 класів, а в ній бажають брати участь учні 7-8 класів, то вони мають право виступати  за  9 клас, що необхідно обов’язково позначити в заявці.
У разі участі хоча б одного  школяра у двох олімпіадах, що  проводяться в один день, початок  другої олімпіади призначається після завершення першої.
Протягом тижня після закінчення шкільних олімпіад загальноосвітній навчальний заклад видає наказ про результати їх проведення, у додатку до якого друкується таблиця зі списком переможців, класу, предмету, з позначенням  І-ІІІ місць, викладача  та відміткою про запрошення на ІІ етап.
Орган управління освітою отримує від ЗНЗ копії наказів (цього і січневого)  разом зі звітом та  заявкою на участь у ІІ етапі олімпіад, аналізує їх.
         Просимо до 10.09.2010 довести зміст цього листа до відома керівників  та вчителів загальноосвітніх навчальних закладів.      
                                              

В.о. начальника управління                                                             В.М. Захарчук


Комментариев нет:

Отправить комментарий